Savjeti

Otvoreni kod, otvoreni blog: Pratite nastanak web stranice Europskog socijalnog fonda

Ispis
PDF
Osim što će nova stranica Europskog socijalnog fonda za Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava biti napravljena u otvorenom kodu, cijeli će proces pratiti i otvoreni blog, na kojemu će se moći doznati više o procesu izrade, problemima na koje se nailazi, rješenjima koja se odabiru i sličnim temama. No, zašto su se Ministarstvo, a i izvršitelj radova, odlučili na ovakav neuobičajen postupak? Emanuel Blagonić, voditelj projekta na strani izvršitelja, tvrtke Extendis, i frontend dizajner, otkriva razloge.

Više...

Stiže Lenovo Miix 3

Ispis
PDF
Na stranicama Red Dot 21 nakratko su osvanule fotografije i opisi dva nova tableta iz Lenova. Dolazit će s Windowsima 8, a nudit će i funkcionalnosti prijenosnika. Model Miix 3 će dolaziti u dva odvojena dijela – s ekranom i tipkovnicom, a oba su dijela tanja u odnosu na aktualnu verziju uređaja Miix 2. Tablet se može umetnuti u bazu na nekoliko različitih načina, a iako specifikacije nisu poznate, očekuje se ekran dijagonale 10 inča. Ugrađeni magneti osiguravat će čvrstoću konstrukcije.

Više...

Ovu aplikaciju ne može prisluškivati ni NSA, ima milijun downloada dnevno

Ispis
PDF
Nakon što je najveću svjetsku aplikaciju za slanje poruka WhatsApp dana 19. veljače preuzela najveća društvena mreža na svijetu Facebook, Appleov App Store iznjedrio je novu zvijezdu.Telegram, aplikacija za razmjenjivanje poruka nadmašila je na ljestvici najpopularnijih aplikacija u App Storeu aplikaciju WhatsApp i to samo pet dana nakon što se pročula vijest o Facebookovoj akviziciji. I druge aplikacije kao što su TigerText i Confide također su zabilježile relativni rast popularnosti.

Više...

Javne pristupne točke su opasne

Ispis
PDF
Vodeći europski stručnjaci za računalnu sigurnost i cyber-kriminal koji rade za Europol upozoravaju javnost na opasnost korištenja javnih Wi-Fi pristupnih točaka. Ovo je upozorenje motivirano sve češćim slučajevima napada i krađa podataka izvršenih upravo preko besplatnih Wi-Fi mreža na koje se spajaju brojni korisnici diljem Europske unije.

Više...

Zaštitite privatnost na Facebooku

Ispis
PDF

Saznajte o opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na najpopularniju društvenu mrežu te kako podesiti svoj  profil na Fejsu tako da čuva privatnost.

Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 

Partneri

  • Microsoft
  • Trend Micro
  • Metronet
  • Asbis
  • Dell
  • CARNET
  • Olympic International
  • Dubrovnik Telekom
  • RECRO
  • ...