Serveri

Kolokacija poslužitelja

Ispis
PDF

Kolokcija poslužitelja

Kolokacija poslužitelja podrazumijeva smještaj Vašeg poslužitelja u tehnički primjerenom prostoru koji ćemo Vam mi osigurati.

 Ova usluga namijenjena je korisnicima kojima je neophodan stalan pristup internetu velikih brzina, ali im nije potrebna stalna veza na vlastitoj lokaciji te tvrtkama koje imaju veće zahtjeve od korisnika web hostinga i žele imati potpunu kontrolu nad svim servisima na poslužitelju. Pristup poslužiteljima u ovakvom obliku usluge vrši se putem daljinske kontrole, a mogući su i dolasci u prostorije s kolociranim poslužiteljima uz prethodnu najavu.

Usluga kolokacije poslužitelja uključuje:
- spajanje poslužitelja na internet
- neograničeni internet promet (bandwidth)
- mogućnost korištenja svih internet servisa (mail poslužitelj, web poslužitelj, terminalni poslužtelj itd.)
- vatrozidnu zaštitu (firewall)
- vlastite TCP/IP adrese
- dnevni nadzor poslužitelja 24 sata
- troškovi električne energije

Dedicirani poslužitelji

Ispis
PDF

Dedicirani server


Dedicirani server, ili dedicirana hosting usluga, označava internetski hosting pri kojem klijent unajmljuje čitav server samo za svoje potrebe, ne dijeli ga ni s kim drugim. Koristeći dediciranu hosting uslugu klijent ima mogućnost potpune kontrole nad serverom, što znači da može birati operativni sustav, hardverske komponente i sl.

 Usluga dedicirane hosting usluge namijenjena je velikim i zahtjevnim korisnicima. Iako je ovakva usluga skuplja od standardnih hosting paketa zbog potpune kontrole i optimizacije sustava često se na kraju pokaže kao izuzetno isplativa investicija.

Vrlo fleksibilan, dedicirani sever namijenjen je upravo onim korisnicima koji ga žele koristiti samo za sebe, uz mogućnost udaljenog online pristupa.
Iako je ovakva usluga nešto skuplja od uobičajenih hosting usluga, u konačnici će se pokazati kao vrlo isplativa investicija koja omogućuje potpunu kontrolu i optimizaciju sustava.

Virtualni dedicirani serveri

Ispis
PDF

Virtualni dedicirani poslužitelji

Virtualni dedicirani poslužitelji nazivaju se još i virtualni privatni poslužitelji, a poznati su i kao dijelni hosting. Radi se o načinu dijeljenja fizičkog poslužitelja na više virtualnih poslužitelja. To u praksi znači da je Vaša internet stranica smještena na određenom poslužitelju, a s njom će na tom istom posužitelju biti smještene i druge internetske stranice budući da je poslužitelj virtualno podijeljen.

Virtualno dijeljenje poslužitelja ekonomski je opravdano jer više korisnika dijeli istog poslužitelja pa i ukupne troškove.
Korisnik takvoga poslužitelja neće primijetiti da na poslužitelju nije sam.
Svaki virtualni poslužitelj može pokrenuti vlastiti punopravni operativni sustav, a svaki poslužitelj može biti samostalno ponovno pokrenut.

Ovakva vrsta poslužitelja mnogim će svojim značajkama olakšati Vaše poslovanje, ali i smanjiti ukupne troškove.

Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 103 

Partneri

  • Microsoft
  • Trend Micro
  • Metronet
  • Asbis
  • Dell
  • CARNET
  • Olympic International
  • Dubrovnik Telekom
  • RECRO
  • ...